10 vállalkozás ötlet fiataloknak

10 vállalkozás ötlet fiataloknak:

Milyen vállalkozásba érdemes belevágni?

vállalkozás ötlet fiataloknakTizenévesen még valószínűleg nem a megélhetésed a tét, amikor belevágsz egy vállalkozásba, éppen ezért szabadabban kísérletezgethetsz.

A munkavállaláshoz elegendő, ha a 16. életévedet betöltötted, egyéni vállalkozás indításához azonban már legalább 18 évesnek kell lenned.

Számtalan üzleti lehetőség áll előtted, amit nappali tagozatos tanulóként, hallgatóként is elkezdhetsz, minimális induló tőkével, akár a zsebpénzedet akarod kiegészíteni, akár egy jövőbeni milliárdos cég alapjait tervezed lerakni.

Fontos, hogy ne a pénz, vagy ne csak a pénz motiváljon, hanem olyasmit csinálj, amit szeretsz, amit nem munkaként, hanem inkább kikapcsolódásként, szórakozásként élsz meg.

Gondold végig, hogy miben vagy jó, miben vagy tehetséges, ha szükséges vegyél elő egy darab papírt, vagy füzetet és tollat és írj össze mindent, amihez kedvet érzel, az iskolai tantárgyaktól, a sport- és szabadidős tevékenységeiden át a családoddal, barátaiddal kapcsolatos időtöltésekig.

Miért legyen az üzleted a kedvenc foglalatosságod?

 1. Mert így esélyt adsz magadnak arra, hogy ne a felnőttek 70% -ához tartozz, akik úgy élik le az életüket, hogy utálják a munkájukat.
 2. Az üzleti életben a sikerhez vezető úton nem kevés kudarc érhet, de ha szereted, amit csinálsz, könnyebben veszed majd a nehéz helyzeteket.
 3. Nagyobb lelkesedéssel bővítheted az ismereteidet egy olyan területen, amit szeretsz, amihez megvannak az adottságaid, és csak így válhatsz profivá, elismert szakemberré. Ha egy terület jó ismerője vagy, könnyedén megtalálod azokat a problémákat, amelyeket még nem oldottak meg mások. Ha te megteszed, lefölözheted a piacot.
 4. Lesznek majd helyzetek, amikor döntened kell, hogy bulizni mész a barátaiddal, vagy a vállalkozásodat fejleszted, és az is megtörténhet, hogy választanod kell, hogy egy új kütyüt, rongyot, cipőt, bármit vennél, de a rendelkezésedre álló pénznek az üzletedben is helye lenne. Ha szereted amit csinálsz, nem lemondásként, kényszerként éled meg, ha a vállalkozásod mellett döntesz.

Következő lépésben írj minden tevékenység mellé üzleti ötleteket, lehetőségeket. Egyelőre ne válogass, írj le mindent, ami eszedbe jut. Az összeírt ötletek közül válaszd ki azt, amelyikről úgy gondolod, hogy érdemes belevágnod.

Gondolatébresztőnek összegyűjtöttünk neked 10 üzleti ötletet, amelyeket tinédzserek is elkezdhetnek. Ne feledd, hogy egy vállalkozás indításához nem elég az ötlet, lényeges a gondos tervezés, üzleti, pénzügyi ismeretek megléte is.

Nem kell megijedned akkor sem, ha családodtól, ismerőseidtől nem kapod meg a szükséges segítséget, mert fórumokon, meet-up-okon, különböző szervezetek támogatásával megszerezheted a szükséges tudást.

 1. Vállalkozás ötlet fiataloknak: Lakásvásárok szervezése

Hívd meg barátnőidet és töltsetek együtt egy kellemes délutánt, úgy, hogy mindenki elhozza a megunt, vagy sohasem használt ruhadarabjait, beárazod ezeket és kezdődhet a vásár. Ha jól sikerül, kérd meg őket, hogy ajánlják az ismerőseiknek, iskolatársaiknak, de szervezhetsz Facebook csoportot, ahova csak meghívással lehet bekerülni.

vállalkozás ötlet fiataloknak- lakásvásár

 1. Vállalkozás ötlet fiataloknak: Korrepetálás

Van kedvenc tantárgyad? Szívesen segítenél másoknak is?

Ne hagyd ki ezt a lehetőséget! Végezheted személyesen, vagy akár online is, csak egy számítógépre és internet elérhetőségre van szükséged.

 1. Vállalkozás ötlet fiataloknak: Divatos kiegészítők készítése, értékesítése

Megvalósíthatod a saját ötleteidet, vagy körülnézhetsz a neten, majd eladhatod termékeidet ismerőseidnek, a jófogás-on, vagy Facebook – oldaladon, esetleg indíthatsz saját webáruházat is, kiveheted a részedet csak az értékesítésből, ha ebben vagy jó, csak vedd fel a kapcsolatot olyan személyekkel, akiknek az alkotás a hobbijuk.

 1. Vállalkozás ötlet fiataloknak: MLM, hálózatépítés, partnerprogramok

Hogy jön ez ide?- kérdezheted, de hadd indokoljam meg. Tudom, hogy nagyon sok negatív kritika is éri az MLM üzleteket, de tizenéveseknek nagyon jó üzleti iskola lehet. Keress egy olyan céget, amelyik olyan termékeket árul, amelyek érdekesek lehetnek számodra (pl. kozmetikai termékek, egészséges táplálkozás, stb.) Menj el pár találkozóra, hogy fel tudd mérni, mennyire megbízható a cég, jól érzed-e magad ebben a közegben, milyen a képzési rendszerük. Érdemes olyan termékeket választanod, amelyeket könnyedén értékesíthetsz a suliban. Körülnézhetsz akár a Smink és Pénz honlapon is.

Ha inkább olyan üzleti lehetőséget keresel, amelyet otthonról tudsz végezni, nézz szét a különböző partnerprogramok között. A Wealthy Affiliate-nél ingyenesen regisztrálhatsz, el kezdheted felépíteni a saját honlapodat és fantasztikus a képzési rendszerük is.

vállalkozás ötlet fiataloknak-mlm

 1. Vállalkozás ötlet fiataloknak: Cikkírás

Jól forgatod a tollat? Szeretsz tanulni? Keress meg olyan vállalkozásokat (pl. különböző szolgáltató cégeket), amelyeknek üzleti szempontból fontos lenne az online jelenlét, de nincs erre elég kapacitásuk. Jó néhány angol nyelvű weboldal van, pl. freelancer, elance, stb.), ahol ilyen jellegű szolgáltatást keresnek a megbízók, ezeken az oldalakon akkor is érdemes körülnézned, ha nem vagy jó angolból, az oldal magyar nyelvű fordításával tájékozódhatsz, hogy milyen területeken van kereslet.

 1. Vállalkozás ötlet fiataloknak: Logókészítés

Az alapokat könnyen elsajátíthatod, akár a udemy.com-on is körülnézhetsz tanfolyamok után, vannak logókészítő programok, de egy hatásos, cégre szabott, könnyen megjegyezhető, jó minőségben nyomtatható logó nem az ingyenes verziók sajátja. Kísérletezhetsz a fiverr.com-on, vagy hasonló oldalakon, és ha már jól megy, felajánlhatod a szolgáltatásodat jóval drágábban is.

A jó logó tervezés alapjairól itt írtunk.

Írtunk már arról is, hogy hogyan tervezhetsz céges logót ingyenesen a Logaster logó készítő program segítségével.

A Ucraft segítségével ingyenesen készíthetsz webes felületekre logót és saját honlapot is.

A Ucraft logó készítő program használatáról itt írtam bővebben.

logokészítés

 1. Vállalkozás ötlet fiataloknak: Vásárlási tanácsadás

Érdekelnek az elektronikai eszközök, a divat, vagy a sminkelés? Írd le a véleményedet a különböző termékekről. Fontos, hogy kialakuljon rólad egy szakértői kép, érkezzenek pozitív visszajelzések a bejegyzéseidre, mert akkor fogják megvásárolni az általad ajánlott termékeket. Miből lesz pénzed? Partnerségi megállapodást kötve az általad ajánlott termékek eladóival, ha bárki a te oldaladról átkattintva vásárol náluk, te jutalékot kapsz.

 1. Vállalkozás ötlet fiataloknak: Lakásfelügyelet, amikor a tulajdonosok elutaznak

Főleg a nyári szünetben lehet egy bevételi forrás, amikor több napra, vagy akár hetekre elutaznak az emberek. Az a tapasztalat, hogy nagyobb biztonságban érzik magukat, ha az a látszat, hogy otthon vannak, nincs tele a postaláda, „van mozgás”. Nem mindenkinek vannak olyan ismerősei, szomszédjai, akire rá tudná bízni, hogy naponta felhúzza, leengedje a redőnyöket, kiürítse a postaládát, szellőztessen, megöntözze a virágokat, megetesse a halakat, stb.. Családi házaknál még több tennivaló van, öntözni, gondozni kell a kertet, füvet nyírni, megetetni a kutyát, macskát. Bizalmi szolgáltatás, amit elkezdhetsz a közvetlen környezetedben és ajánlásokat kérve bővítheted az ügyfélkörödet.

 1. Vállalkozás ötlet fiataloknak: Technikai tanácsadás

Minden ismerősöd téged nyaggat, ha elromlott, nem indul be, lefagyott a számítógépe, mobiltelefonja? Tedd fizetőssé a szolgáltatásodat, nyújts telefonos tanácsadást, vagy oldd meg chat-en a problémáikat.

technikai tanácsadás

 1. Vállalkozás ötlet fiataloknak: Új számítógépek beüzemelése, programok telepítése

Egy új számítógép, laptop üzembe helyezése nem kevés embernek okoz fejtörést. Milyen programokat telepítsenek? Honnan töltsék le ezeket? Van-e ingyenes verzió? Ha nincs, melyiket érdemes megvásárolniuk? Milyen vírusirtóra lesz szükségük? Megannyi kérdés, ami előtt a felhasználók többsége tanácstalanul áll és személyes tanácsadással, programok telepítésével megkönnyítheted az életüket. Nem feltétlenül kell személyesen találkoznotok, nyújthatod a szolgáltatást online is.

Ha szeretsz olvasni,itt is érdemes körülnézned.

Külföldi vállalkozás ötleteket itt találsz.

Vidéken élsz? Inspirációt itt és itt gyűjthetsz vállalkozás indításához.

Ha nem szerettél iskolába járni, akkor is lehetsz sikeres

Fotók:

https://pixabay.com