12 online pénzkeresési lehetőség, ha veszélybe került a munkahelyed

12 online pénzkeresési lehetőség, ha veszélybe került a munkahelyed

Az online pénzkeresés lehetősége bárki számára adott, aki rendelkezik egy számítógéppel, vagy mobiltelefonnal és internetes kapcsolattal.

Napról napra nő azoknak a száma, akik milliomossá váltak az online vállalkozásuknak köszönhetően.

Ugyanakkor rengetegen vannak, akik feladják az internetes pénzkereséshez fűződő álmaikat, mert a befektetett idő és pénz dacára csak veszteséget könyvelhetnek el.

Az online pénzkeresés általában nem igényel nagy befektetést, sok esetben nulla vagy minimális pénzösszeggel elkezdhető.

Amivel leginkább számolni kell: az időráfordítás.

Ha úgy gondolod, hogy van olyan módszer, amellyel befektetés nélkül gyorsan tudsz meggazdagodni az interneten, nagy eséllyel csalódni fogsz.

Tanulással, szakmai tudással, nagyon sok munkával ellenben fel tudsz építeni egy online vállalkozást, amely helyhez kötöttség nélkül biztosíthatja az anyagi függetlenségedet.

Online vállalkozást építeni nem kimondottan a fiatalok kiváltsága.

Ha van benned kellő kíváncsiság, hogy új dolgokat tanulj meg és alkalmazz, ha van benned kellő alázat és elszántság, hogy kitartóan dolgozz, hogy merj hibázni és a hibáidból építkezni, sikeres online vállalkozóvá válhatsz.

Nem azon múlik, hogy hány éves vagy, hogy milyen területen dolgoztál eddig.

Apró lépésekkel is belevághatsz, még akkor is, ha csak napi egy-két órát tudsz rászánni.

Ha csak egy egyszerű Facebook felhasználó vagy és a digitális világ nem állt eddig túl közel hozzád, akkor sem kell megtorpannod. 

Nem vagy semmiről lemaradva. Az interneten bármit meg tudsz tanulni, csak rajtad múlik, hogy elindulsz-e ezen az úton, vagy úgy döntesz, hogy ez nem neked való.

Online pénzkeresés - 12 működő módszer

Összegyűjtöttem 12 online pénzkeresési módszert, amelyeknél a következő tényezőket emeltem ki:

  • az induláshoz szükséges pénzösszeg nagysága
  • az elérhető bevétel alapján kiegészítő jövedelmet tud biztosítani, vagy a teljes megélhetésedet
  • milyen gyorsan tudsz pénzt keresni vele
  • szükséges szakmai ismeretek köre, azaz mit kell tudnod, vagy megtanulnod, hogy el tudj indulni
  • angol nyelvtudás szükséges-e hozzá
  • otthonról végezhető-e, vagy szükséges a személyes kapcsolatfelvétel, esetleg fizikai bolt, iroda
  • passzív jövedelem lehetősége, azaz kereshetsz-e pénzt, miközben alszol

Az itt leírtak csak tájékoztatási célt szolgálnak, nem minősülnek üzleti tanácsadásnak.

Ha online vállalkozást szeretnél indítani, mindenekelőtt ismerd meg a piacodat, készíts üzleti tervet és konzultálj egy könyvelővel.

A bejegyzésben előfordulnak parnerprogramok linkjei, amelyeket követve, ha vásárolsz, jutalékban részesülhetek. Előre is hálásan köszönöm, ha megteszed. Ezért neked nem kell többet fizetned, ugyanannyiba kerül, mintha egyenesen az eladótól vásárolnál.

Természetesen lehetőséged van az adott terméket úgy is megvásárolni, hogy a Google-ban rákeresel, nem az én linkemen keresztül.

12 hatékony módszer arra, hogy hogyan lehet pénzt keresni interneten:

A legújabb online pénzkeresési tippekre, útmutatókra itt tudsz feliratkozni:

1. Online pénzkeresés kérdőívek kitöltésével

Az online pénzkeresés egyik legegyszerűbb módja, mert „csak” időbefektetést igényel.

Az online piackutató cégek által kiküldött kérdőíveket kell kitöltened és ezért általában pontokat kapsz. Ha összegyűjtötted a megfelelő pontszámot, akkor készpénzre vagy termékekre tudod ezeket beváltani. Érdemes minél több online felméréseket végző oldalra beregisztrálnod, így növelheted a bevételi forrásaid számát, és az ebből származó jövedelmed nagyságát.

A kérdőívek kitöltéséhez nincs szükséged semmilyen szaktudásra, a regisztrációhoz általában csak a betöltött 18 év, vagy betöltött 16 év és szülői hozzájárulás szükséges.

Az online piackutató cégek megbízói mindig egy adott demográfiai csoport véleményére kíváncsiak. Általában válaszolnod kell néhány kérdésre, amely alapján eldöntik, hogy része vagy-e a célcsoportjuknak, vagy sem. Ha igen, akkor tudod a teljes kérdőívet kitölteni.

Egy-egy kérdőív kitöltése 2-20 percet vesz igénybe. Érdemes gyorsan reagálni a kiküldött e-mailekre, mert csak meghatározott számú jelentkezőre van szükségük. Mondjuk, ha 1000 fő véleményére kíváncsiak és te vagy az 1001.-ik, akkor már lecsúsztál az adott lehetőségről.

Egyre több magyar nyelven is elérhető online piackutató oldal van, például: Toluna, JTN Panel, Marketagent, stb. .

Regisztráció előtt érdemes minden esetben figyelmesen átolvasnod a feltételeket, főleg a kifizetésekre vonatkozóakat.

Mivel kérdőívenként pár tíz, jobb esetben néhány száz forintot fizetnek, az elérhető havi jövedelem sem túl magas. Ha elég szemfüles és szorgalmas vagy 40-50 ezer Ft-t is megkereshetsz ezzel a tevékenységgel, tehát sokaknak elég jó mellékjövedelem lehet.

Az induláshoz szükséges pénzösszeg nagysága: 0

Mellékállásban végezhető-e: igen

Elérhető jövedelem: max. néhány tízezer Ft

Milyen gyorsan tudsz pénzt keresni: heteken belül

Szükséges szakmai ismeretek köre: nem igényel szaktudást

Angol nyelvtudás szükséges-e: nem

Otthonról végezhető-e: igen

Passzív jövedelem lehetősége: nem

2. Wordpress honlapkészítés vállalkozásoknak

Ma már bárki rövid idő alatt megtanulhat honlapot készíteni anélkül, hogy értene a programozáshoz, kódoláshoz.

A legelterjedtebb honlap-motor, tartalomkezelő rendszer a WordPress, amely ingyenesen használható.

A világhálón létező összes honlap 35 % -a WordPress alapú

Ezt használja a TED, a New York Post, a CNN, az NBC, hogy csak néhány nagy céget említsek.

A hazai vállalkozásoknak több mint negyede nem rendelkezik saját honlappal és nagyon sok olyan cég van, amelyiknek elavult az oldala, évek óta nem frissítették. A tulajdonosoknak, cégvezetőknek sok esetben nincs idejük, energiájuk, hozzáértésük, hogy ezzel foglalkozzanak és alkalmazottjuk sincs, akire ezt rábízhatnák. A koronavírus járvány időszaka alatt nagyon sok kisvállalkozóban tudatosult, hogy mennyire fontos, hogy online is megtalálják őket a vásárlóik.

Ha kezdetben nem is tanulsz meg kódolni, de a WordPress működését, kezelését meg kell tanulnod ahhoz, hogy honlapokat készíts.

Később érdemes a kódolás rejtelmeibe is beleásnod magad, hogy profibb, bonyolultabb weboldalakat is készíthess.

A weboldalkészítéshez használhatsz ingyenes sablonokat.

Ha egy gyors, reszponzív, könnyen kezelhető, rengeteg funkciót tartalmazó WordPress sablont keresel, érdemes kipróbálnod az Astra-t, amelynek az ingyenes verziójával is profi honlapokat tudsz készíteni. A pro verzióban még több lehetőség közül választhatsz és profi webáruházakat készíthetsz könnyedén a segítségével.

A WordPress Astra sablon és Woocommerce használatáról itt találsz egy részletes, videót is tartalmazó leírást.

Angolul és magyarul is rengeteg wordpress-el kapcsolatos képzés elérhető az interneten, ezek egy része ingyenes. Saját honlapot, vagy honlapokat létrehozva egyre jobb lehetsz és az így megszerzett és begyakorolt tudásodat kamatoztathatod céges honlapok készítésével.

Ezen a területen elég nagy a verseny és a kezdetekben új ügyfelek megtalálása érdekében mindenképpen érdemes bevetned a személyes kapcsolataidat.

Ha szeretnél WordPress alapú honlapokat készíteni és beszélsz angolul, ezen az oldalon lehetőséged van egy „siterubix” végződésű honlapot létrehozni ingyen és a tárhelyért sem kell fizetned. A weboldalak készítéséhez könnyen követhető, lépésről-lépésre videó leckék állnak a rendelkezésedre, ezekért sem kell fizetned.

Az induláshoz szükséges pénzösszeg nagysága: saját domainnév és tárhely költsége- 10 000 Ft körüli összeg

Mellékállásban végezhető-e: igen

Elérhető jövedelem: egyszerű WordPress honlapok készítése kb. 50 000 Ft-tól indul, a bevételed attól függ, hogy hány ügyfeled van, hol élnek (Budapest és vidék között vannak különbségek) és mennyire komplex honlapokat készítesz.

Milyen gyorsan tudsz pénzt keresni: min. 2-3 hónappal érdemes számolnod az indulásig

Szükséges szakmai ismeretek köre: WordPress honlapkészítés, sablonok, bővítmények használata

Angol nyelvtudás szükséges-e: javasolt, mivel a legtöbb leírás angol nyelven van. 

Otthonról végezhető-e: igen, de szükséges az ügyfelekkel való személyes kapcsolattartás

Passzív jövedelem lehetősége: nem, hacsak nem szervezed ki a munkát.

3. Online pénzkeresés keresőoptimalizálással

Keresőoptimalizálással segíthetsz a honlapok tulajdonosainak, hogy a legfontosabb kulcsszavaikra a Google keresőben jobb helyezéseket érjenek el, anélkül, hogy hirdetésekért fizetnének.

Ha keresőoptimalizálással szeretnél online pénzt keresni, fel kell készülnöd arra, hogy állandóan új dolgokat kell tanulnod. Ez egy olyan szakma, ahol csak a változás állandó.

keresőoptimalizálás

Az alapokat elsajátíthatod online tanfolyamokon, magyar nyelven a Tóth Mihály Marketing Akadémián több mint 100 óra marketing kurzust érhetsz el 990 Ft-ért.

Angolul jóval nagyobb a választék, nagyon profi, mindenre kiterjedő, a szakma elismert szaktekintélyei által tartott tanfolyamokat a SemRush Academy-n találsz.

Ezeket ingyenesen megnézheted.

Az elméleti tudásodat csak akkor tudod pénzzé váltani, ha a gyakorlatban is alkalmazod a tanultakat. Érdemes egy (vagy több) saját honlapot létrehoznod és ezt követően keresni ügyfeleket. Az első ügyfeleidet így a saját honlapod által elért eredményekkel tudod majd meggyőzni a szakmai hozzáértésedről.

A SEO szoftverekkel megkönnyítheted és felgyorsíthatod a munkádat, de mielőtt bármelyiket is használni kezdenéd, javaslom, hogy tanuld meg az alapokat, hogy át tudd látni a folyamatokat.

A SEO PowerSuite keresőoptimalizáló szoftvert ingyen le tudod tölteni, négy különálló alkalmazást tartalmaz, az audittól, a kulcsszó kutatásig, tartalomkészítéstől a linképítésig nagy segítséget nyújt.

A linkre kattintva 2 hétig ingyen használhatod a professzionális verziót, ezt követően az ingyenes alapverziót korlátlan ideig.

A verseny elég erős ezen a területen is, de jó SEO szakemberre mindig szükség van.

A cégek is egyre nagyobb számban ismerik fel azt, hogy ha nincs egy megfelelően keresőoptimalizált honlapjuk, folyamatosan költeniük kell a hirdetésekre, vagy a konkurenciához mennek a potenciális ügyfeleik.

Az induláshoz szükséges pénzösszeg nagysága: saját domainnév és tárhely költsége- 10 000 Ft körüli összeg. Ha kezdetben nem is, de amint beindul az üzlet, érdemes egy keresőoptimalizáló szoftverre előfizetned, mert rengeteg időt meg tud spórolni neked.

Mellékállásban végezhető-e: igen

Elérhető jövedelem: a teljes megélhetésedet is biztosítani tudja

A keresőoptimalizálás lehet egyszeri alkalom, de a legjobb eredményeket a havidíjas szolgáltatás keretében lehet elérni. A bevételed attól függ, hogy hány ügyfeled van, hol élnek (Budapest és vidék között vannak különbségek) és mennyire komplex szolgáltatást nyújtasz. Érdemes óradíjban számolnod a befektetett munkát (pl. havonta 8 óra x 5 -10 000 Ft), de az ügyfelek felé a konkrét szolgáltatásért kérj pénzt és ne óradíjat számolj fel.

Milyen gyorsan tudsz pénzt keresni: ha már megvannak a szükséges ismereteid, 1-2 hónapon belül nagy eséllyel meglesznek az első ügyfeleid, és ha nem sikerdíjért dolgozol, akkor rövid időn belül az első bevételed is.

Szükséges szakmai ismeretek köre: keresőoptimalizálás, WordPress használata

Angol nyelvtudás szükséges-e: javasolt, mivel a legtöbb leírás angol nyelven van

Otthonról végezhető-e: igen, de szükséges az ügyfelekkel való személyes, vagy telefonos  kapcsolattartás

Passzív jövedelem lehetősége: nem, ha egyedül dolgozol. Lehetőséged van passzív jövedelemre szert tenni, ha kiszervezed a munkát.

4. Online pénzkeresés partnerprogramokkal

Az affiliate program, vagy partnerprogram lehetőséget nyújt a gyártóknak/forgalmazóknak arra, hogy termékeiket a partnerprogramjukhoz csatlakozó személyek honlapján, közösségi média felületein keresztül is reklámozzák.

A partnerek ehhez saját linkeket, bannereket kapnak, így pontosan követhető, hogy egy vásárló melyik partneren keresztül érkezett.

A partnerek az általuk közvetített ügyfelek vásárlásai után, az eladott termékek árából egy bizonyos pénzösszegben részesülnek.

Például csatlakozol egy edénybolt partnerprogramjához és a honlapodon kihelyezett linkre kattintva valaki vásárol egy gyorsfőző edényt 10 000 Ft-ért.

Tételezzük fel, hogy az edénybolttal kötött megállapodásotok értelmében minden általad közvetített eladott termék árából 5% jutalékra vagy jogosult. Ebben az esetben 500 Ft-ot írnak jóvá a számládon.

A legnagyobb jutalékot digitális termékek, szoftverek ajánlásával tudod elérni, ezen a területen nem ritka az 50%-os jutalék sem.

Az affiliate marketing mindkét fél számára előnyös, mivel a gyártó(szolgáltató)/forgalmazó úgy tudja a termékeit népszerűsíteni, hogy csak az eladások után fizet jutalékot, a partnerprogramjához csatlakozók pedig bevételhez jutnak.

Ha van egy blogod, érdemes szétnézned azokon a területeken, amelyek a célcsoportodat érdeklik és csatlakoznod akár több partnerprogramhoz is.

Például ha az utazásaidról írsz az olvasóidnak, csatlakozhatsz szállásadással foglalkozó oldalak partnerprogramjához.

A partnerprogram hálózatok több céggel állnak kapcsolatban.

Egyetlen regisztrációval így akár több száz, vagy több ezer terméket/szolgáltatást tudsz népszerűsíteni a honlapodon, jelentősen megnövelve a bevételi forrásaidat.

Magyar nyelvű kampányokat például a TradeTracker oldalán találsz.

Ha jól tudsz angolul, az Amazon, vagy a Clickbank partnerprogramjához csatlakozva több millió termék közül választhatsz, amelyeket népszerűsíthetsz a honlapodon.

Így akkor is bevételhez juthatsz, miközben alszol, nyaralsz, vagy a gyerekeidnek mesét olvasol.

Ha érdekel az affiliate marketing, a Wealthy Affiliate partnerprogram nagy segítségedre lehet nemcsak az indulásban, hanem a hosszú távú online pénzkeresésben is.

A programhoz ingyenesen tudsz csatlakozni. Ingyenesen készíthetsz honlapot. Tanfolyamokat nézhetsz, ahol lépésre-lépésre megtanítják neked, hogy hogyan készíts honlapot és keress pénzt affiliate programok segítségével.

Válogathatsz a területenként összegyűjtött partnerprogramok között.

Az induláshoz szükséges pénzösszeg nagysága: saját domainnév és tárhely költsége- 10 000 Ft körüli összeg

Mellékállásban végezhető-e: igen

Elérhető jövedelem: a honlapod látogatottságától függ, és attól, hogy mennyire jól választod meg a partnerprogramokat, amelyekhez csatlakozol. Magyar nyelvű honlappal, honlapokkal is kereshetsz akár százezreket is.

Milyen gyorsan tudsz pénzt keresni: Egy induló honlapnak elenyésző a látogatottsága, vannak partnerprogramok, amelyek nem is kötnek megállapodást bizonyos látogatószám alatt. Az első 4-6 hónapot tekintsd inkább tanulóidőszaknak.

Szükséges szakmai ismeretek köre: honlapkészítés, blogírás, keresőoptimalizálás, és/vagy közösségi média marketing

Angol nyelvtudás szükséges-e: javasolt, enélkül sokkal korlátozottabbak a lehetőségeid

Otthonról végezhető-e: igen

Passzív jövedelem lehetősége: igen

5. Online pénzkeresés dropshipping-el

A dropshipping úgy működik, hogy létrehozol egy webáruházat, amelyen keresztül egy, vagy akár több dropshipping szolgáltatást is nyújtó nagykereskedő termékeit árusítod. A termékek a dropshipping szolgáltatást nyújtó nagykereskedő raktárában találhatóak, és ő szállítja ki a te nevedben. A webáruházadban feltüntetett ár és a nagykereskedői ár közötti különbség a te hasznod.

Nem igényel raktárkészletet, nem kell foglalkoznod a csomagolással és szállítással, csak az online marketinggel, minimális kezdőtőkével elkezdhető.

A partnerek kiválasztása nagyon nagy odafigyelést igényel, már csak azért is, mert az elégedetlen ügyfelek neked fogják visszaküldeni a nem megfelelő minőségű termékeket.

A dropshipping szolgáltatást nyújtó nagykereskedőktől általában webáruházat is bérelhetsz és az induláshoz szükséges információkról is komplett oktatóanyagaik vannak (pl. BigBuy )

dropshipping

Az induláshoz szükséges pénzösszeg nagysága: attól függően, hogy a webáruház sajátod, vagy bérled, párezertől több százezer forintig terjedhet. Emellett a hirdetésekre is költened kell, ha azt szeretnéd, hogy a vásárlók gyorsan megtaláljanak.

Mellékállásban végezhető-e: igen

Elérhető jövedelem: nullától akár a több millióig, attól függ, hogy mennyire jó a honlapod, a merketinged és a termékeid.

Milyen gyorsan tudsz pénzt keresni: akár az első hónaptól lehet bevételed, ha jól választod meg a termékeket, a réspiacodat és értesz az online marketinghez

Szükséges szakmai ismeretek köre: webáruház kezelése, online marketing

Angol nyelvtudás szükséges-e: igen

Otthonról végezhető-e: igen

Passzív jövedelem lehetősége: igen

6. Online pénzkeresés webáruházzal

Az interneten értékesítheted a saját termékeidet, vagy a világ bármely részén található nagykereskedő termékeit egy webáruházon keresztül.

Webáruházat bérelhetsz is, így a kezdeti költségeid jóval alacsonyabbak lesznek, mintha egy saját webáruházat készíttetnél.

Nem elég a termékeket feltöltened a webáruházba, fontos a jó árazás is.

A fizetési módok, szállítók kiválasztása mellett gondoskodnod kell a raktározásról, csomagolásról, szállításról, ügyfélszolgálatról, marketingről is.

A ShopRenter oldalán részletes útmutatókat találsz egy webáruház indításáról és működtetéséről. Ingyenes tréningeket is tartanak és természetesen bérelhetsz is tőlük kedvező áron webáruházat..

Ha saját webáruházat szeretnél készíteni, kódolás nélkül is létre tudod hozniWordpress-ben. Az Astra sablon az egyik leggyorsabb és számos olyan funkcióval rendelkezik, ami a webshop készítéshez nélkülözhetetlen. Részletes leírást erről a seobudapest.hu oldalon olvashatsz: 

online pénzkeresési lehetőség webáruház

Az induláshoz szükséges pénzösszeg nagysága: attól függően, hogy a webáruház sajátod, vagy bérled, pár ezertől több százezer forintig terjedhet. Ezen felül még számolnod kell a következő költségekkel is: tárhely szolgáltatás havidíja, online bankkártyás fizetés szerződéskötési díja, kezdő raktárkészlet költsége, raktárbérlés havidíja, hirdetési költségek.

Mellékállásban végezhető-e: igen

Elérhető jövedelem: nullától akár a több millióig, attól függ, hogy mennyire jó a webáruházad, a marketinged és a termékeid.

Milyen gyorsan tudsz pénzt keresni: akár az első hónaptól, ha jól választod meg a termékeket, a réspiacodat és jó a marketinged

Szükséges szakmai ismeretek köre: webáruház kezelése, blogírás, keresőoptimalizálás, hirdetések kezelése

Angol nyelvtudás szükséges-e: nem feltétlenül, de előnyös, ha van. Ha nem csak a magyar piacot célozod, akkor elengedhetetlen.

Otthonról végezhető-e: igen

Passzív jövedelem lehetősége: igen, ha már jól működik a webáruházad és a mindennapi feladatokat kiszervezed, vagy alkalmazottakat veszel fel.

7. Internetes pénzkeresés chatbotok készítésével

Valószínűleg már te is kommunikáltál chatbottal, akkor is, ha nem tudsz róla.

Ez az a „virtuális asszisztens”, amelyik megválaszolja a látogatók kérdéseit, segít kiválasztani a megfelelő terméket, vagy időpontot foglalni fogorvosnál, szállodában, stb..

Egy chatbot, ha nem is tud minden kérdésre választ adni, nagymértékben megkönnyíti a vállalkozó életét, mert kevesebb telefonos megkeresésre kell válaszolnia, és nem kell a számítógép előtt ülnie folyamatosan, hogy az érdeklődőkkel, ügyfelekkel kommunikáljon. A chatbot a nap 24 órájában, a hét minden napján elérhető, nem megy szabadságra és nem betegszik meg.

Kódolás nélkül is megtanulhatsz chatbotot készíteni, rengeteg ingyenesen, vagy minimális összegért elérhető online tanfolyamot is találsz erre vonatkozóan az interneten (pl. az edx-en vagy a skillshare.com-on.

Ahhoz, hogy a tanultakat gyakorolhasd, érdemes egy saját honlapot létrehoznod. A saját chatbotod referenciaként is szolgál majd az első ügyfelek megnyerésére.

Az induláshoz szükséges pénzösszeg nagysága: domain, tárhely, tanfolyam költsége.

Mellékállásban végezhető-e: igen

Elérhető jövedelem: 50 000 Ft-tól indulnak az árak, de a chatbot bonyolultságától függően ennek akár a tízszerese is lehet

Milyen gyorsan tudsz pénzt keresni: akár az első hónaptól. Személyes kapcsolataidon, családtagjaid, barátaid, ismerőseid ajánlásain keresztül tudod a leggyorsabban megtalálni az első ügyfeleidet.

Szükséges szakmai ismeretek köre: chatbot készítése

Angol nyelvtudás szükséges-e: igen

Otthonról végezhető-e: igen

Passzív jövedelem lehetősége: igen, a fenntartási díjakból

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a legújabb online pénzkeresési lehetőségekről, útmutatókról:

8. Lokális online marketing

A lokális online marketing a helyi kisvállalkozóknak segít abban, hogy a környékbeli érdeklődők könnyebben megtalálják őket és tőlük vásároljanak. Egy kis hamburgeresnek, cukrászdának, kozmetikusnak, vagy panziónak nem sok esélye van a Google keresőben az első oldalra kerülni, ha megpróbál minden hasonló vállalkozással versenyezni. Értelme sincs, mert ha Nagykanizsán laksz, nem akarsz a kecskeméti hamburgerestől vásárolni. A lokális online marketing segítségével a kecskeméti hamburgerest azonban meg tudják találni az éhes kecskemétiek.

A Lokális online marketing blogban több bejegyzést is találsz ebben a témában.

A Google Cégem egy nagyon jó eszköz arra, hogy a helyi vállalkozások fotók, információk és bejegyzések segítségével ismertté váljanak az adott környéken, településen.

Lokális keresőoptimalizálással a legfontosabb kulcsszavaikra és az adott településre válhatnak relevánssá, kerülhetnek az első oldalra a Google keresőben.

A legtöbb kisvállalkozónak erre sem ideje, sem hozzáértése nincs.

A udemy.com-on ingyenesen is találsz lokális marketing képzéseket.

lokális marketing

Elérhető jövedelem: Google Cégem feltöltése, optimalizálása 20 000 Ft-tól indul. Ha nincs honlapja a vállalkozásnak és megcsinálod neki, egy egyszerű honlapért min. 50 000 Ft-ot tudsz elkérni. Ezen kívül is nyújthatsz plusz szolgáltatásokat, a keresőoptimalizálásért, a közösségi médiában oldalak létrehozásáért, feltöltéséért, kezeléséért, Adwords vagy Facebook kampányok kezeléséért. Attól függ, hogy milyen szaktudással rendelkezel és az ügyfeleidnek mire van szüksége. Ha nem minden területhez értesz, érdemes egyes feladatokat kiszervezned.

Milyen gyorsan tudsz pénzt keresni: akár az első hónaptól.

Szükséges szakmai ismeretek köre: Google Cégem kezelése, honlapkészítés, keresőoptimalizálás, lokális SEO, közösségi média oldalak kezelése

Angol nyelvtudás szükséges-e: igen

Otthonról végezhető-e: igen, de az ügyfeleiddel való személyes kapcsolattartásra is szükség van.

Passzív jövedelem lehetősége: nem

9. Internetes pénzkeresés hálózatépítéssel

A hálózatépítés, vagy network marketing a személyes értékesítésen alapszik. A hálózat tagjai általában két módon juthatnak keresethez: egyrészt az általuk eladott termékek utáni árrésből, másrészt az általuk beléptetett személyek eladásai után járó jutalékból.

Az értékesítés általában a hálózati tagok személyes környezetében történik, családtagoknak, ismerősöknek, barátoknak.

A hálózatépítést az online marketinggel kombinálva sokkal több személyt tudsz elérni. A közösségi médiában és a saját honlapodon keresztül érdekes és hasznos információkat tudsz megosztani, szakértővé válva az olvasóid szemében, így megsokszorozhatod csapattagjaid számát.

 Az induláshoz szükséges pénzösszeg nagysága: A csatlakozási díj általában minimális, vagy akár ingyenes is lehet.

Ezen felül a saját honlapodhoz szükséged lesz domainre és tárhelyre (10 000 Ft körüli összeg)

Mellékállásban végezhető-e: igen

Elérhető jövedelem: 0-tól akár több százezer Ft-ig, vannak hálózatépítők, akik milliókat keresnek, de jellemzően többéves tapasztalattal rendelkeznek

Milyen gyorsan tudsz pénzt keresni: akár az első hónaptól.

Szükséges szakmai ismeretek köre: közösségi média oldalak kezelése, az adott cég termékeinek ismerete, hálózatépítéshez szükséges ismeretek, esetleg honlapkészítés, keresőoptimalizálás, e-mail marketing

Angol nyelvtudás szükséges-e: javasolt, főleg ha nemzetközi üzletet szeretnél építeni.

Ha szeretnél egyszerűen és hatékonyan megtanulni angolul, és ezzel pénzt is keresni, vedd fel velem a kapcsolatot, szívesen segítek. 

Otthonról végezhető-e: igen, de a kezdeti időszakban érdemes személyes kapcsolatokat is építeni, kialakíthatsz egy állandó vásárlói kört a környezetedben. Ez segít abban, hogy jobban megismerd a forgalmazott termékeket, megismerd a célpiacodat.

Passzív jövedelem lehetősége: igen

10. Pénzkeresés az interneten online tanfolyamokkal

Online tanfolyamokat a legkönnyebben úgy tudsz értékesíteni, ha van egy blogod, és a honlapodnak látogatói is vannak.

Ha már elég jól ismered a réspiacodat, az adott területen szaktekintélynek tartanak, összeállíthatsz egy online tanfolyamot, amelyért hajlandóak fizetni.

Ha valaki érdeklődik egy adott terület iránt- lehet az hobbitevékenység, vagy szakmai tudásanyag– nagyon sok mindent megtanulhat az interneten fellelhető blogokból, videókból, cikkekből.

Az online tanfolyamért akkor hajlandó fizetni, ha ennek a segítségével el tud érni valamilyen eredményt. Ha egy útvonalon át vezeted, hogy el tudja érni azt, amire vágyik, megoldd a problémáját.

Az induláshoz szükséges pénzösszeg nagysága: te is megcsinálhatod ingyenes eszközök segítségével (pl. freescreenrecording.com) A promováláshoz érdemes Adwords vagy Facebook hirdetésekre költened.

Ha egy egyszerűen kezelhető felületet szeretnél, nem szeretnél saját honlappal és különböző szoftverekkel bajlódni, a LearnWords-nél mindent megtalálsz, amire az online tanfolyamodhoz szükséged van.

Mellékállásban végezhető-e: igen

Elérhető jövedelem: akár több százezer Ft is lehet

Milyen gyorsan tudsz pénzt keresni: ha már kész a tanfolyamod, akár az első hónaptól.

Szükséges szakmai ismeretek köre: ha saját honlapot készítenél: honlapkészítés, keresőoptimalizálás, közösségi média oldalak kezelése, a tanfolyam elkészítéséhez szükséges szoftverek ismerete,

Angol nyelvtudás szükséges-e: igen

Otthonról végezhető-e: igen

Passzív jövedelem lehetősége: igen

11. Online pénzkeresés e-book-ok készítésével

Ha sokak számára érdekes tartalmakat tudsz írni, amiért fizetnének is az emberek, készíthetsz saját e-book-ot.

Lehet a hobbid, vagy a szakmád, nem a terület számít, hanem leginkább az, hogy legyen érdeklődés iránta.

Ha van egy blogod, amelyet sokan olvasnak, érdemes lehet a blogbejegyzéseidből e-könyvet készítened, így pénzt is tudsz vele keresni.

Ha valamilyen terméket, szolgáltatást árulsz a honlapodon, ingyenesen letölthető e-book-ot használhatsz csalinak.

Nagyon sokan nem mernek belevágni az e-book készítésbe, mert úgy gondolják, hogy túl nagy munka, vagy nem értenek hozzá.

Designrr szoftverrel egyszerűen és gyorsan bárki el tud készíteni egy e-könyvet. Nem szükséges designernek lennie, sem technikai zseninek.

Akár sima word-ből, vagy blogbejegyzésből is egyszerűen, drag-and drop módszerrel, néhány kattintással létre tudsz hozni egy e-könyvet.

online pénzkeresési lehetőség e-book

Saját magadnak, vagy az ügyfeleidnek.

Ha jól beszélsz angolul, akkor arra is van lehetőséged, hogy videók, podcast-ek hanganyagát írott formává alakítva hozz létre e-könyveket. Ez az opció magyar nyelven nem érhető el, de az interneten csak a nyelvtudásod szabhat határt annak, hogy a világon bárhol élő ügyfeleknek nyújtsd ezt a szolgáltatást.

Az induláshoz szükséges pénzösszeg nagysága: minimum 25-30 e Ft:saját domain, tárhely- a saját honlapodhoz, hírlevél-küldő  és e-book készítő szoftver használatának díja

Mellékállásban végezhető-e: igen

Elérhető jövedelem: 0-tól a csillagos égig (ha bestseller-t írsz:-))

Milyen gyorsan tudsz pénzt keresni: függ attól, hogy mennyire jó a marketinged (ha saját e-book), illetve milyen gyorsan találsz ügyfeleket

Szükséges szakmai ismeretek köre: szoftverhasználat, landing oldal készítés, online marketing ismeretek

Angol nyelvtudás szükséges-e: javasolt

Otthonról végezhető-e: igen

Passzív jövedelem lehetősége: igen

12. Online pénzkeresés értékesítési tölcsérek készítésével

Az értékesítési tölcsér azoknak a lépéseknek az összessége, amelyeket valaki megtesz, amíg az ügyfeleddé válik.

Az értékesítési tölcsért (angolul sales funnel) nevezik értékesítési folyamatnak, marketing automatizálásnak is.

Különböző szakaszokat foglal magában, amelyeken végigvezetünk egy látogatót azzal a céllal, hogy visszatérő vásárlóvá váljon.

Akár egy környékbeli bolt, online webáruház, online tanfolyam, vagy bármilyen más vállalkozás esetében az értékesítési tölcsér felépítése, optimalizálása rendkívül fontos, mert:

  • egy olyan keretet ad, amelyet elemezve megtalálhatóak azok a területek, amelyeket fejleszteni kell a jobb eredmények elérése érdekében
  • mérhetővé teszi az egyes szakaszokban elért eredményeket és a mérések eredményeit felhasználva kiigazításokat végezhetsz, hatékonyabbá teheted a folyamatot.

Ha tudsz angolul és érdekel az értékesítési tölcsérek felépítése, használata különböző vállalkozási típusok esetében, Russell Brunson DotCom Secrets című könyve alapmű. Ingyenesen megrendelheted most, csak a szállítási díjért kell fizetned.

Az értékesítési tölcsérekhez következetes, folyamatos forgalom generálását megtanulhatod a Traffic Secrets című ingyenes könyv és ezzel járó bónuszok segítségével.

Az induláshoz szükséges pénzösszeg nagysága: 30-50 e Ft:saját domain, tárhely- a saját honlapodhoz, szoftverek használatának díja

Mellékállásban végezhető-e: igen

Elérhető jövedelem: 0-tól a csillagos ég

Milyen gyorsan tudsz pénzt keresni: függ attól, hogy milyen gyorsan készíted el (ha saját magadnak készíted), illetve hogy milyen gyorsan találsz ügyfeleket

Szükséges szakmai ismeretek köre: szoftverhasználat, landing oldal készítés, online marketing ismeretek

Angol nyelvtudás szükséges-e: javasolt

Otthonról végezhető-e: igen

Passzív jövedelem lehetősége: igen

Ez csak egy kis ízelítő azokból a pénzkereseti lehetőségekből, amelyeket az internet kínál.

Munka, vagy suli mellett is elkezdhetsz online pénzt keresni. Nincsenek belépési korlátok. Kevés pénzből is lehet nagy vállalkozást, vagy akár vállalkozásokat építeni.

Adj magadnak időt arra, hogy elsajátítsd a szükséges ismereteket és folyamatosan tanulj, mert az internet világa folyamatosan változik, fejlődik és csak úgy tudsz növekedni, ha követed a változásokat.

Az online pénzkeresést érdemes elkezdened egy terület alaposabb megismerésével és az elsajátított tudás alkalmazásával. Majd bővítheted a tudásodat több szakterületen.

Nem lehetsz mindenben specialista, de ahhoz, hogy megtaláld azt a területet, amiben kiváló tudsz és akarsz lenni, amire egy, vagy akár több jövedelmező online vállalkozást is építhetsz, több mindenbe bele kell ásnod magad.

Nagyon sok online tanfolyam közül választhatsz, akár az alapokat akarod megtanulni, akár már meglévő tudásodat fejleszteni. Nagyon sok online képzés van magyarul is. Ha tudsz angolul, akkor természetesen sokkal nagyobb a választék.

Ha online szeretnél pénzt keresni, mindenképpen érdemes megtanulnod angolul, nem csak a képzések, videók, szakmai cikkek miatt, hanem azért is, mert a legtöbb szoftver használatához szükséged lesz erre.

 

Ha szeretnél online pénzt keresni, de nem igazán tudod, hogy merre indulj, és jól jönne, ha valakinek feltehetnéd a kérdéseidet, lehetőséged van egy 30 perces ingyenes konzultációra.

Tudom, hogy a járvány miatt nagyon sokan elveszítették a munkahelyüket, vagy lerövidítették a munkaidejüket, így jelentősen csökkent a fizetésük.

Az ingyenes konzultációval segíteni szeretnék abban, hogy mindazok, akik online szeretnének pénzt keresni, jó döntést tudjanak hozni.

Ha szeretnél élni ezzel a lehetőséggel, csak annyit kell tenned, hogy írsz nekem a csilla@hunmarksol.hu e-mailcímre, vagy felveszed velem a kapcsolatot messengeren és megbeszélünk egy mindkettőnk számára alkalmas időpontot.

Ezt az ingyenes lehetőséget csak korlátozott ideig tudom fenntartani, ha nem szeretnél lemaradni róla, akkor jelentkezz most.

A legújabb online pénzkeresési tippekre, útmutatókra itt tudsz feliratkozni: